Meny

G:a Tullingeberg / Tullingebergsvägen 4B

2:a med egen uteplats i soligt läge.

2:a på G:a Tullingeberg med egen uteplats. Ljus, välplanerad och trevlig belägen tvåa med nytt, fräscht och modernt kök med all maskinell utrustning från 2020. Helkaklat badrum med dusch, toalett, komod med badrumsskåp samt tvättmaskin. Bredband ingår i avgiften. Stambytt och mycket solid förening med låg skuldsättning och låga avgifter.

HSB:s brf Botkyrka är en välskött förening med god ekonomi, låga avgifter och strukturerade framtidsplaner som bland annat tillhandahåller tvättstuga och övernattningslägenhet. I månadsavgiften om 3 390 kronor/mån ingår värme, vatten, bredband, tv med basutbud och källarförråd. På Tullingebergsvägen/Månstorpsvägen omges du både av rogivande grönska och andra fastigheter. I området finns matbutiker, skolor och förskolor samt bussar till bl a pendeltåg. Välkommen till G:a Tullingeberg!

Pris
1 795 000 kr Högstbjudande
Adress
Tullingebergsvägen 4B
Yta
56 kvm
Rum
2 rok
Trappor
0 av 3
Avgift
3 661 kr/månad
Pris: 1 795 000 kr
Högstbjudande

Budgivning

1 810 000 kr
(Högsta bud)
Visa budhistorik (1 )
Budgivare Datum Status Bud
1 fre 5 apr 14:27 Aktiv 1 810 000 kr
# Bud
1 1 810 000 kr

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Reg. Fastighetsmäklare

4,9 i betyg (118 röster)
hittamaklare.se
  • Rumsbeskrivning
   • Hall med praktisk avhängningsyta samt inbyggda garderober. På golvet ligger det ett nytt fint golv.

   • Sovrum med parkettgolv och ett flertal garderober.

   • Nyrenoverat och mycket fint kök med gott om arbetsytor och bra med förvaring. Matplatsen finner du intill det stora fönstret i köket. Väggarna är målade i behagliga färger och på golvet ligger det samma fina golv som i hallen.

   • Väl tilltaget, lättmöblerat vardagsrum med ekparkett och utgång till egen uteplats i soligt sydväst läge. Renovering av uteplats och balkongdörr samt nya fönster utfördes av föreningen och blev klara hösten 2013.

   • Kaklat badrum med plastmatta. Här finns dusch, toalett och tvättställ med tillhörande komod. Badrummet renoverades 1994 av föreningen i o m stambytet.

   • Vitvaror:

   • Induktionshäll (2020)
   • Inbyggd varmluftsugn (2020)
   • Kyl/frys (2020)
   • Diskmaskin (2020)
   • Fläkt (2020)

   • Till lägenheten hör ett källarförråd samt en matkällare.

  • Fakta
   Tillträde
   3 juni eller enligt överenskommelse
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   48
   Lgh.nmr. LM
   1001
   Adress
   Tullingebergsvägen 4B
   Postnummer
   146 45
   Postort
   Tullinge
   Distrikt
   Tullinge
   Område
   G:a Tullingeberg
   Boarea
   56 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Antal rum
   2
   Antal sovrum
   1
   Hiss
   Nej
   Andelstal
   0,54150
   Andelstal insats
   Uppgiften har ej gått att få fram
   Andelstal avgift
   0,54150
   Pantsättning
   Är pantsatt
   Andel av BRF nettoskuldsättning
   132 604 kr
  • Föreningen
   Namn
   HSB Brf Botkyrka
   Bildades
   1956
   Byggår
   1956
   Juridisk person
   Nej
   Inre rep.fond
   Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   HSB förening med förvaltningen hos Storholmen. Brf Botkyrka har adresserna Tullingebergsvägen 2-6 samt Månstorpsvägen 1-13 i Tullinge. Föreningen äger fastigheterna Botkyrka Tullinge 19:351, 19:352 och 19:355. Föreningens byggnader uppfördes mellan åren 1956-1958. I föreningen finns 159 lägenheter samt en lokal (hyresrätt) som hyrs ut till Svea Solskydd.

   Värme- och ventilationsanläggning

   Värme: Fjärrvärme Ventilation: Mekanisk frånluft.

   Renoveringar

   Föreningen har under åren genomfört många stora renoveringar. 1993-1994 utfördes stambyte då alla badrum renoverades samt alla kök moderniserades. Ytterligare renoveringar som utförts är fasad och balkongrenovering samt har föreningen bytt alla fönster och balkongdörrar.

   Planerade renoveringar

   Under sommaren kommer en balkongrenovering utföras i Brf Botkyrka i Tullinge. Arbetet påbörjas den 22 juni och beräknas vara färdigt i början av oktober. Se mer på föreningens hemsida. https://www.hsb.se/sodertorn/brf/botkyrka/balkonrenoveringen/

   Övriga utrymmen

   Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd samt en matkällare. Det finns även ett antal fräscha tvättstugor och cykel/barnvagnsrum.

   TV/Internet

   Bredband/Internet 250/100 Mbit/sek från Telenor (ingår i månadsavgiften). Från 2024-01-01 byter föreningen bredbandsleverantör. Den nya leverantören är Bahnhof och hastigheten kommer då vara 1000/1000 Mbit/sek och kommer ingå i månadsavgiften.

   Upplåten mark

   Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

   Parkering

   I föreningen finns 78 parkeringsplatser, 26 garageplatser samt 4 platser till MC. Till både parkering och garage är det separat kö. Fn är det relativ lång kö till egen plats.

  • Kostnader
   Månadsavgift
   3 661 kr/månad
   Beskrivning mån.avg.

   I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt basutbudet till Comhems basutbud.

   Avgiftsändringar

   Historik: - Föreningen höjde årsavgiften inför 2012 med 5% . - Föreningen höjde årsavgiften inför 2013 med 7%. - Föreningen höjde årsavgiften inför 2014 2%. Anledningen till avgiftshöjningen var att föreningen renoverat fasader och balkonger samt bytt fönster och balkongdörrar (2013). - Avgifterna var oförändrade årskiftet 2015. Från januari 2015 ingår bredbandsuppkoppling i månadsavgiften. - Föreningen höjde årsavgiften inför 2016 med 1%. - Inga avgiftshöjningar årsskiftet 2017. - Inga avgiftshöjningar årsskiftet 2022. - Avgifterna höjdes med 2% från 1 januari 2023. - Avgifterna höjdes med 8 % från 1 januari 2024 med anledning av ökade omkostnader.

   Hushållsel
   400 kr/månad
   Hemförsäkring
   300 kr/månad
   Summa driftskostnader
   700 kr/månad
   Överlåtelseavgift
   1432 betalas av Köpare
   Pantsättningsavgift
   573 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

  • Energideklaration
   Utfördes
   Fredag 16 aug 2019
   Energiprestanda
   169 kWh/m2
   Status
   Energideklaration är utförd
   Energiklass
   F
  • Närområde

   Område

   Området som kallas Gamla Tullingeberg är mycket populärt och ligger i ett lugnt och trevligt område med skog och grönområden inpå knuten. I området finns ett mindre centrum med mataffär, frisör, pizzeria, skönhetssalong samt fastighetsmäklare (MH Mäklarservice AB). Här finns även grundskola (låg och mellanstadiet) samt lekplats och en fotbollsplan. Att promenera till Tullinge centrum med tillhörande affärer, pendeltåg, anslutningsbussar etc tar ca 7-10 minuter.

   Kommunikationer

   Bussar finns i området.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Undersökningsplikt: Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

   Budgivning: MH Mäklarservice AB tillämpar öppen budgivning. En öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren som är ansvarig för försäljningen och som löpande redovisar det senaste budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast på tillträdesdagen överlämnas budgivningslistan till köpare och säljare med namn, telefonnummer, bud samt datum och klockslag.

   Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas eller ej.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!