Meny

G:a Tullingeberg / Tullingebergsvägen 6B

Till salu - G:a Tullingebergs enda registrerade 5:a

Tillfälle! Gamla Tullingeberg´s enda registrerade 5-rummare med högt gavelläge och två balkonger! Välkommen till denna exceptionella möjlighet att förvärva Gamla Tullingebergs enda registrerade 5-rummare! Denna ljusa och rymliga bostad erbjuder hela 5 rum och kök, perfekt för den stora familjen eller för dig som vill ha gott om utrymme. Lägenheten är belägen med ett högt gavelläge vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp och en härlig utsikt över omgivningarna.

Högt gavelläge: Njut av ett ostört läge med utsikt och ljus från tre väderstreck. Två balkonger: Ta tillvara på kvällssolen med två trevliga balkonger. Stora ytor: Fem rum och kök ger dig alla möjligheter att skapa ditt drömboende. Lägenheten är i behov av underhåll, vilket ger dig som ny ägare en fantastisk möjlighet att sätta din egen prägel och skapa ett hem precis som du vill ha det.

HSB-förening med stark ekonomi: Denna bostad ligger i en mycket bra HSB-förening med god ekonomi. Här får du tryggheten av att bo i en välskött förening med ordnad ekonomi och ett gott grannskap.

Läge: Gamla Tullingeberg erbjuder en harmonisk och barnvänlig miljö med närhet till både natur och Tullinges bekvämligheter. Här finns bra skolor, förskolor, gott om grönområden och utmärkta kommunikationer till Stockholms city - Södertälje c.

Missa inte chansen att förvärva denna unika bostad! Kontakta oss redan idag för mer information och för att boka en visning.

Pris: 2 075 000 (Utgångspris)

Kontakt: Michael Hultqvist MH Mäklarservice AB 0708 881958 [www.maklarservice.se

Välkommen hem till Gamla Tullingeberg!

Pris
2 075 000 kr Högstbjudande
Adress
Tullingebergsvägen 6B
Yta
102 kvm
Rum
5 rok
Trappor
3 av 3
Avgift
6 645 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
Pris: 2 075 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Reg. Fastighetsmäklare

4,9 i betyg (118 röster)
hittamaklare.se
  • Fakta
   Tillträde
   Enligt överenskommelse
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   84
   Lgh.nmr. LM
   1301
   Adress
   Tullingebergsvägen 6B
   Postnummer
   146 45
   Postort
   Tullinge
   Distrikt
   Tullinge
   Område
   G:a Tullingeberg
   Boarea
   102 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Antal rum
   5
   Antal sovrum
   4
   Max antal sovrum
   4
   Hiss
   Nej
   Trappor
   3 av 3
   Andelstal
   0,98251
   Andelstal avgift
   0,98239
   Andel av BRF nettoskuldsättning
   240 571 kr
  • Föreningen
   Namn
   HSB Brf Botkyrka
   Bildades
   1956
   Byggår
   1956-1958
   Juridisk person
   Nej
   Inre rep.fond
   Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   HSB förening med förvaltningen hos Storholmen. Brf Botkyrka har adresserna Tullingebergsvägen 2-6 samt Månstorpsvägen 1-13 i Tullinge. Föreningen äger fastigheterna Botkyrka Tullinge 19:351, 19:352 och 19:355. Föreningens byggnader uppfördes mellan åren 1956-1958. I föreningen finns 159 lägenheter samt en lokal (hyresrätt) som hyrs ut till Svea Solskydd.

   Värme- och ventilationsanläggning

   Värme: Fjärrvärme Ventilation: Mekanisk frånluft

   Renoveringar

   Föreningen har under åren genomfört många stora renoveringar. 1993-1994 utfördes stambyte då alla badrum renoverades samt alla kök moderniserades. Ytterligare renoveringar som utförts är fasad och balkongrenovering samt har föreningen bytt alla fönster och balkongdörrar.

   Planerade renoveringar

   Under sommaren kommer en balkongrenovering utföras i Brf Botkyrka i Tullinge. Arbetet påbörjas den 22 juni och beräknas vara färdigt i början av oktober. Se mer på föreningens hemsida. https://www.hsb.se/sodertorn/brf/botkyrka/balkonrenoveringen/

   Övriga utrymmen

   Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd samt en matkällare. Det finns även ett antal fräscha tvättstugor och cykel/barnvagnsrum.

   TV/Internet

   Från 2024-01-01 bytte föreningen bredbandsleverantör till Bahnhof och hastigheten till 1000/1000 Mbit/sek och kommer ingå i månadsavgiften.

   Parkering

   I föreningen finns 78 parkeringsplatser, 26 garageplatser samt 4 platser till MC. Till både parkering och garage är det separat kö. Fn är det relativ lång kö till egen plats.

  • Kostnader
   Månadsavgift
   6 645 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
   Beskrivning mån.avg.

   I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt basutbudet till Comhems basutbud.

   Avgiftsändringar

   Historik: - Föreningen höjde årsavgiften inför 2012 med 5% . - Föreningen höjde årsavgiften inför 2013 med 7%. - Föreningen höjde årsavgiften inför 2014 2%. Anledningen till avgiftshöjningen var att föreningen renoverat fasader och balkonger samt bytt fönster och balkongdörrar (2013). - Avgifterna var oförändrade årskiftet 2015. Från januari 2015 ingår bredbandsuppkoppling i månadsavgiften. - Föreningen höjde årsavgiften inför 2016 med 1%. - Inga avgiftshöjningar årsskiftet 2017. - Inga avgiftshöjningar årsskiftet 2022. - Avgifterna höjdes med 2% från 1 januari 2023. - Avgifterna höjdes med 8 % från 1 januari 2024 med anledning av ökade omkostnader.

   Hushållsel
   400 kr/månad
   Hemförsäkring
   250 kr/månad
   Summa driftskostnader
   650 kr/månad

   Driftkostnaden avser hushållsel och hemförsäkring. Kostnaden är en uppskattning och ett riktvärde. Kostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet samt levnadsvanor.

   Personer i hushållet
   2
   Överlåtelseavgift
   1313 betalas av Köpare
   Pantsättningsavgift
   525 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

  • Energideklaration
   Utfördes
   Fredag 16 aug 2019
   Energiprestanda
   169 kWh/m2
   Status
   Energideklaration är utförd
   Energiklass
   F
  • Närområde

   Område

   Området som kallas Gamla Tullingeberg är mycket populärt och ligger i ett lugnt och trevligt område med skog och grönområden inpå knuten. I området finns ett mindre centrum med mataffär, frisör, pizzeria, skönhetssalong samt fastighetsmäklare (MH Mäklarservice AB). Här finns även grundskola (låg och mellanstadiet) samt lekplats och en fotbollsplan. Att promenera till Tullinge centrum med tillhörande affärer, pendeltåg, anslutningsbussar etc tar ca 7-10 minuter.

   Kommunikationer

   Bussar finns i området.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Undersökningsplikt: Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

   Budgivning: MH Mäklarservice AB tillämpar öppen budgivning. En öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren som är ansvarig för försäljningen och som löpande redovisar det senaste budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast på tillträdesdagen överlämnas budgivningslistan till köpare och säljare med namn, telefonnummer, bud samt datum och klockslag.

   Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas eller ej.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!