Meny

G:a Tullingeberg / Tullingebergsvägen 23

Hemtrevlig 3:a i gavelläge med stor balkong i sydväst!

Accepterat pris - Hemtrevlig gaveltrea med bra planlösning och rymlig balkong i bästa sydvästläge! Toppenläge på Tullingeberg med närhet till allt: natur, skolor, centrum och kommunikationer. Varmt välkommen till Tullingebergsvägen 23.

Föreningen heter HSB Brf Daggkåpan och är en stabil sådan med mycket god ekonomi och endast 1895 kronor skuld/kvm enligt 2021's årsredovisning. Föreningen har många tunga renoveringar bakom sig så som fasadrenovering och installation av bergvärme. Till lägenheten finns ett källarförråd samt ett matkällarförråd och tvättstuga finns i källaren. Föreningen har även garagemöjligheter och parkeringsplatser samt ett par laddstolpar till elbilar.

Tullingeberg är ett mysigt och populärt bostadsområde i Tullinge med närhet till allt. Här bor ni i lugna kvarter nära grönområden. Förskolor, grundskolor och gymnasium finns inom kort promenadavstånd. Tullingeberg erbjuder även ett litet centrum och här finns närbutik, frisör, skönhetssalong, pizzeria och mäklare (MH Mäklarservice). Även Tullinge Centrum ligger en kort promenad bort och här finns ett utbud av affärer, service, café, restauranger, apotek och livsmedelsbutik. Tullingeberg har mycket bra kommunikationsmöjligheter och lägenheten har inte mer än 120 meter till närmsta busshållplats. Buss 723 och 713 tar dig snabbt till Tullinge Station. Buss 713 tar dig även till Huddinge Sjukhus och Flemingsberg.

Är det Tullingebergsvägen 23 som blir din nästa adress? Anmäl ditt intresse redan nu.

Pris
2 250 000 kr Accepterat pris
Adress
Tullingebergsvägen 23
Yta
74.5 kvm
Rum
3 rok
Trappor
2 av 3
Avgift
4 556 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
Pris: 2 250 000 kr
Accepterat pris
  • Rumsbeskrivning
   Rum Beskrivning

   Hall

   Välkomnande hall med bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter genom hatthylla och inbyggda garderober.

   Vardagsrum

   Stort vardagsrum med fönster i två väderstreck som bidrar till rikliga ljusinsläpp. Här finns plats för större soffgrupp, tv-möbel samt soffbord. Utgång till balkong.

   Kök

   Charmigt och fullt utrustat kök med ljusgråa skåpluckor och kakel som stänkskydd över arbetsbänken. Här erbjuds gott om förvaring samt en matplats för ca 4 personer. Utrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, spis med ugn samt fläkt.

   Sovrum

   Bostaden har ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och annat sovrumsmöblemang samt ett mindre sovrum som lämpar sig utmärkt som ett barnrum eller arbetsrum.

   Badrum

   Bra badrum som är utrustat med halvkaklade väggar, klinkergolv samt toalett, badkar och handfat.

  • Uteplats
   Uteplats Beskrivning
   Balkong Stor balkong i bästa sydvästläge med sol från lunchtid till kväll. Här erbjuds utrymme för mysiga loungemöbler och grönskande växter.
  • Fakta
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   52
   Lgh.nmr. LM
   1201
   Adress
   Tullingebergsvägen 23
   Postnummer
   146 45
   Postort
   Tullinge
   Distrikt
   Tullinge
   Område
   G:a Tullingeberg
   Boarea
   Ca ~74.5 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Boareabeskrivning
   Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
   Antal rum
   3
   Antal sovrum
   2
   Hiss
   Nej
   Trappor
   2 av 3
   Andelstal
   0,46664 %
   Andelstal insats
   0,46664 %
   Andelstal avgift
   Uppgiften saknas i föreningens register
   Pantsättning
   Är pantsatt
   Andel av BRF nettoskuldsättning
   123 986 kr
  • Föreningen
   Namn
   HSB Brf daggkåpan
   Bildades
   1962
   Byggår
   1965
   Juridisk person
   Nej
   Inre rep.fond
   Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   HSB Brf Daggkåpan är en äkta bostadsrättsförening som har som ändamål att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende och främja medlemmarnas ekonomiska intresse.

   I föreningen finns 214 brf lägenheter om 16 307 kvm, 3 st hyreslägenheter om 100 kvm, 30 st lokaler om 490 kvm. Det finns 77 garageplatser och 108 parkeringsplatser. Fördelning av lägenheter är 43 st 4:or 76 st 3:or, 36 st 2,5:or, 56st 2:or och 3 st 1:or.

   Årsredovisningen 2021: Räntebärande skulder 32 022 045 kr - 1 458 176 kr (Amortering enligt föreningen 2022) Räntebärande tillgångar 0 kr Likvida medel 3 738 530 kr + 255 420 kr Nettoskuld BRF 26 569 919 kr

   Värme- och ventilationsanläggning

   Värme - Bergvärme/fjärrvärme

   Renoveringar

   Föreningen historik: Föreningen installerade bergvärme mellan åren 2011 -2012 och har varit i drift sedan 2012. Anledningen till installationen är att säkra framtida driftskostnader. Eller som föreningen uttrycker sig "pengarna ger högre avkastning i berget än på banken".

   Andra renoveringar som gjorts: Fasader har renoverats, balkonger förstorats, de flesta fönstren är bytta (2003-2005). renovering av värme. Under 2015 har föreningen renoverat P-däcket bakom hus nr 46-54. Mer info finns på www.hsb.se, föreningen Daggkåpan

   Planerade renoveringar

   Plan finns för underhåll och kommande renoveringar, se föreningens årsredovisning.

   Övriga utrymmen

   I föreningen finns bl a bastu, ett mindre gym, vävstuga, cykelförråd, festlokal, källarförråd, samlingslokal och ett flertal fräscha tvättstugor, bl a grovtvättstuga.

   TV/Internet

   TV - Comhem (basutbudet ingår i avgiften) Bredband - Fiber från Telenor (kostnad tillkommer)

   Parkering

   77 garageplatser och 108 parkeringsplatser. Garage går att hyra. Till garaget är det separat kö. P-plats med eluttag går att hyra.Till p-platsen är det separat kö. 77 garageplatser och 108 parkeringsplatser. Kostnader för parkering varierar beroende på plats, el etc. Kostnad per månad: Från 150 kr/mån för p-plats till ca 490 kr/mån för garageplats. MC bur: 166 kr/mån Föreningen har laddstolpar för elbilar.

  • Kostnader
   Månadsavgift
   4 556 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
   Beskrivning mån.avg.

   Värme, vatten och basutbudet för Comhem tv-kanaler.

   Avgiftsändringar

   Inga kända avgiftshöjningar.

   Hushållsel
   400 kr/månad
   Hemförsäkring
   200 kr/månad
   Summa driftskostnader
   600 kr/månad
   Personer i hushållet
   1
   Överlåtelseavgift
   1313 betalas av Köpare
   Pantsättningsavgift
   525 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Energideklaration
   Utfördes
   Torsdag 2 apr 2020
   Status
   Energideklaration är utförd
   Energiklass
   C
  • Närområde

   Område

   Området är mycket populärt och föreningen mycket god. Tullingeberg byggdes mellan 1956-1965. Brf Konvaljen uppfördes mellan åren 1959-1961 och förvaltas av HSB Södertörn. På Tullingeberg finns ett mindre men viktigt centrum med mataffär (Handlaren), pizzeria (TB:s), Frisör (Annies salong) och fastighetsmäklare (MH Mäklarservice AB).

   Kommunikationer

   Bussar till pendeltåg, Tumba C, Huddinge C och Karolinska universitetssjukhuset finns på Tullingebergsvägen. Att promenera till Tullinge station tar ca 10 minuter. Du kan även gå och cykla till Karolinska universitetssjukhuset. En promenad till KI tar ca 20-30 minuter i normal takt.

   Att ta sig till Stockholm C eller Södertälje C med pendeltåg tar ca 20 minuter.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Budgivning: MH Mäklarservice AB tillämpar öppen budgivning. En öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren som är ansvarig för försäljningen och som löpande redovisar det senaste budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast på tillträdesdagen överlämnas budgivningslistan till köpare och säljare med namn, telefonnummer, bud samt datum och klockslag.

   Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas eller ej.

   Undersökningsplikt: Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!