Meny

Tullinge centralt / Römossevägen 9

Fantastiskt fin tvåa med närhet till allt.

Välkommen till en ytterst smakfull, välplanerad och charmig lägenhet med en yteffektivitet och modern design som får dig att bli kär vid första ögonkastet. Denna fantastiska tvåa erbjuder allt du kan önska dig och lite till. Välkommen hem!

Yteffektiv och ljus 2:a i bästa skick: Vår tvåa är smart planerad med ett maximalt nyttjande av ytan. Stora fönster släpper in rikligt med naturligt ljus, vilket skapar en öppen och inbjudande känsla.

Högt i tak: Med generösa takhöjder får du en härlig rymd som förstärker känslan av luftighet och frihet.

Modern planlösning: Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör det enkelt att umgås med familj och vänner medan du lagar mat eller kopplar av.

Mycket bra skick: Lägenheten är nyligen renoverad och i utmärkt skick.

Uteplats/Balkong: Har du drömt om en egen uteplats med eftermiddag och kvällssol? Då är detta lägenheten för dig.

Läget är optimalt med närhet till allt du behöver – goda kommunikationer, matbutik, apotek, vårdcentral, skolor och förskolor. På kort gångavstånd finner du pendeltågsstationen och bussar, vilket gör det smidigt att ta sig in till Stockholm C på cirka 22 minuter.

Varmt välkomna!

Missade detaljer? Inte en chans. Varje vrå i denna lägenhet är skapad med omtanke och precision för att ge dig ett bekvämt och stilfullt boende. Här kan du direkt flytta in och börja njuta av allt vad denna pärla har att erbjuda.

För mer information och visningsbokning, kontakta oss idag! Varmt välkommen på visning – detta är en chans du inte vill missa! Intresserad redan nu? Kontakta ansvarig mäklare för privatvisning: Michael Hultqvist 0708 881958

Pris
1 695 000 kr Högstbjudande
Adress
Römossevägen 9
Yta
48 kvm
Rum
2 rok
Trappor
NB av 4
Hiss
Ja
Avgift
4 076 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
Pris: 1 695 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Reg. Fastighetsmäklare

4.9 i betyg (118 röster)
hittamaklare.se
  • Fakta
   Tillträde
   Snarast eller enligt överenskommelse
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   1
   Lgh.nmr. LM
   1001
   Adress
   Römossevägen 9
   Postnummer
   146 31
   Postort
   Tullinge
   Distrikt
   Tullinge
   Område
   Tullinge centralt
   Boarea
   48 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Antal rum
   2
   Antal sovrum
   1
   Hiss
   Ja
   Trappor
   NB av 4
   Andelstal
   1,0542
   Andelstal insats
   1,0542
   Andelstal avgift
   1,0542
   Pantsättning
   Är pantsatt
   Andel av BRF nettoskuldsättning
   361 666 kr
  • Föreningen
   Namn
   HSB Brf Lärkbacken
   Bildades
   2000
   Byggår
   2004
   Juridisk person
   Nej
   Inre rep.fond
   Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   Brf Lärkbacken är en bostadsrättsförening från 2004 med 70 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen ligger ett stenkast från naturen, med 5 minuter till Tullinge C.

   Värme- och ventilationsanläggning

   Värme: Fjärrvärme (Vattenburna radiatorer) Ventilation: Mekanisk frånluft

   Renoveringar

   Enligt senaste årsredovisningen har föreningen gjort följande åtgärder; - 2023 Installation av gemensam el

   Planerade renoveringar

   • Byte av takpapp och installation av solceller. När detta ska ske är ännu inte bestämt eftersom takpappen fortfarande är i bra skick.

   TV/Internet

   Kabel-TV via Tele2 och bredband via bredbandsbolaget. Ingår i avgiften.

   Parkering

   Föreningen har 54 parkeringsplatser som kan hyras av de boende för ca 350 kr i månaden. Några av parkeringsplatserna är utrustade med elstolpe och dessa kostar 500 kr i månaden.

  • Kostnader
   Månadsavgift
   4 076 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
   Kommentar till avgiften

   I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

   Hushållsel
   300 kr/månad
   Hemförsäkring
   250 kr/månad
   Summa driftskostnader
   550 kr/månad

   Driftkostnaden avser hushållsel och hemförsäkring. Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet samt avtal med leverantör och levnadssätt.

   Överlåtelseavgift
   1433 betalas av Köpare
   Pantsättningsavgift
   573 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

  • Energideklaration
   Utfördes
   Söndag 28 jan 2018
   Energiprestanda
   124 kWh/m2
   Status
   Energideklaration är utförd
   Energiklass
   E
  • Närområde

   Område

   Tullinge är högt beläget och stora delar var en skärgård för 8000 år sedan. Tack vare de gravfält som finns bevarade vid Tullinge gård och Riksten kan man se att människor blev bofasta i Tullingeområdet under järnåldern. Under slutet av 1800-talet började stockholmare att flytta ut från innerstaden och villastäder i Stockholms stads utkanter började planeras, däribland Tullinge. I mitten och slutet av 1900-talet började det byggas rejält i Tullinge. På 50-talet påbörjades bygget av Tullingeberg och mellan 1965 och 1975 byggdes det flesta av dagens lägenhetshus och radhusområden i Tullinge som t ex Römossen, Tullinge Skog och även Tullinge Centrum.

   I Tullinge finns mycket att göra. För den idrottsintresserade finns Brantbrinks IP. Här finner du två fotbollsplaner, 1 gräsplan och en konstgräsplan. Här finns även ishockeyhall, tennishall och massor av löpar -och terrängspår för långa promenader och löprundor. Från Brantbrink kan du ta dig till vackra Lida friluftsgård. Här finner du ett mycket uppskattad och trevligt värdshus med väldigt god mat och fikabröd och inte minst personal. Gillar du att spela golf så hittar du Rikstens GK inte långt härifrån.

   Skolor
: I Tullinge finns sju grundskolor och två gymnasieskolor. Idrott
: Tullinge har ett rikt idrottsliv med många idrottsföreningen och ett flertal idrottsplatser som t ex Brantbrinks IP och Lida friluftsgård. I Lida finns motions-, vandrings- och skidspår för alla åldrar liksom mountainbikeleder och en höghöjdsbana. Lida ligger intill sjön Getaren vilket gör att det är ett populärt badställe på somrarna. 
Det finns flera gymanläggningar i Tullinge, bland annat TullingeGym som ligger intill Tullinge Gymnasium.

   Tullinge är indelat i flera olika områden. Tullingeberg
: Tullingeberg byggdes mellan 1956-1965 och består av fyra bostadsrättsföreningar. Området är mycket populärt då föreningarna är välskötta och avgifterna låga. I området finns ett flertal förskolor samt Tullingebergsskolan (F-5). Fler skolor finns i närområdet.
På Tullingeberg ligger ett litet men uppskattat centrum där du hittar matbutiken Handlaren, pizzerian TB’s, frisören Annies Salong samt fastighetsmäklaren MH Mäklarservice. Härifrån tar det inte många minuter att promenera ner till Tullinge centrum och till kommunikationer.

   Riksten: Rikstens friluftsstad
Rikstens friluftsstad är en attraktiv och barnvänlig stadsdel med naturnära boende. År 2006 började området växa fram och här finns nu en variation av bostäder då flera byggherrar och arkitekter varit inblandade i uppbyggandet. Området präglas av en småstadskänsla där naturen finns runt hörnet med stigar som snabbt leder ut till lugnet i skogen. 
Stadsdelen inrymmer bl a förskolor, Rikstens skola (F-9), äldreboende, Biograf Sländan, ICA Nära Riksten, Pizzeria Pandora, Skönhetssalong Salongeriet samt TullingeTandläkarna.

   Stendal: 
 Området kring Stendal består till 60 procent av småhus; radhus och villor som är byggda mellan år 1980-2000. Här är Stendalsbadet beläget och naturen finns inpå knuten. En vandring runt Stendalspromenaden bjuder på variationsrik och spännande natur och intressanta kulturmiljöer. Promenadstråket på ca fyra kilometer sträcker sig från Stendalsbadet till Hågelbyleden i Alby och längs dess väg ligger Flottsbrogården, en anläggning med bland annat servering, badstrand, skidbacke och motionsspår. 
I Stendalsområdet finns en förskola och ett äldreboende (???) samt bussar som stannar vid Tullinge Centrum, Karolinska Institutet och pendeltåg för att nämna några exempel.

   Tullinge Parkhem
: Under 1900-talet påbörjades uppbyggnaden av ett villasamhälle vid Tullingesjön och det blev uppstarten till dagens Tullinge. Flera av villorna här är vackert belägna på bergsklippor mot vattnet. Promenadstråk finns längs sjön där även Tullinge Kanotförening är belägen. 
På 1970-talet byggdes den nyare delen av Tullinge Parkhem upp. Detta område omfattar kedjehus, radhus, förskolor, Parkhemsskolan (F-5) samt Pressbyrån. Inom några minuters promenadavstånd ligger hembygdsgården Trädgårdstorp, Tullinges äldsta torp med anor från 1600-talet. Här arrangeras varje år en hembygdsdag, valborgsmässoafton, midsommarfirande och julmarknad på festplatsen.

   Tullinge Lanthem
: Här finns samlad bebyggelse från 1900-talets första decennier då den röda stugan dominerade.

   Tullinge Trädgårdsstad
: Trädgårdsstaden färdigställdes 2001. Här finns små flerfamiljshus med en blandning av 1-2,5

   Vill du veta mer så fråga gärna din mäklare. Han har bott här hela sitt liv och kan alla smultronställen i område.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Undersökningsplikt: Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

   Budgivning: MH Mäklarservice AB tillämpar öppen budgivning. En öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren som är ansvarig för försäljningen och som löpande redovisar det senaste budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast på tillträdesdagen överlämnas budgivningslistan till köpare och säljare med namn, telefonnummer, bud samt datum och klockslag.

   Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas eller ej.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!