Meny

G:a Tullingeberg / Månstorpsvägen 5

Högt belägen 3:a på Tullingeberg

3:a G:a Tullingeberg Ljus, välplanerad och trevlig belägen trea med soligt läge och milsvid utsikt är nu tillgänglig. Stambytt och mycket solid förening med låga avgifter. Nytt fint badrum från 2022. Bredband ingår i avgiften.

HSB:s brf Botkyrka är en välskött förening med god ekonomi, låga avgifter och strukturerade framtidsplaner som bland annat tillhandahåller tvättstuga och övernattningslägenhet. I månadsavgiften om 4 150 kronor/mån ingår värme, vatten, bredband, tv med basutbud och källarförråd. På Tullingebergsvägen/Månstorpsvägen omges du både av rogivande grönska och andra fastigheter. I området finns matbutiker, skolor och förskolor samt bussar till bla pendeltåg. Välkommen till G:a Tullingeberg!

Pris
2 150 000 kr Högstbjudande
Adress
Månstorpsvägen 5
Yta
66 kvm
Rum
3 rok
Trappor
3 av 3
Avgift
4 150 kr/månad
Pris: 2 150 000 kr
Högstbjudande
  • Rumsbeskrivning

   Rymlig och trevlig 3:a med underbart läge på G.a Tullingeberg.

   • Ljus inbjudande hall med med plats för mindre hallmöbel.

   • Två bra sovrum i olika storlekar. Det stora sovrummet är lättmöblerat och här finns bra med plats för en större säng med sängmöbler. Här finns även en inbyggd garderob med spegelglas. Det mindre sovrummet lämpar sig perfekt för ett barnrum eller arbetsrum. Båda sovrummet har parkettgolv.

   • Ljust praktiskt arbetskök med bra förvaring och goda arbetsytor. Vitvaror består av spis med ugn, diskmaskin, kyl/frys samt fläkt. Årtal okänt?

   • Stor öppen matplats i anslutning till vardagsrummet med plats för 6-8 personer.

   • Lättmöblerat och ljust vardagsrum med utgång till balkong med hissnande utsikt över nejderna. Utsikten är helt fantastisk och ligger med bästa solläge.

   • Nyrenoverad badrum med duschhörna, toalett, handfat/komod och handdukstork. Badrummet renoverades 2022 av sakkunnig hantverkare. Våtrumsintyg finns.

  • Fakta
   Tillträde
   Enligt överenskommelse
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   110
   Lgh.nmr. LM
   1301
   Adress
   Månstorpsvägen 5
   Postnummer
   146 45
   Postort
   Tullinge
   Distrikt
   Tullinge
   Område
   G:a Tullingeberg
   Boarea
   Ca ~66 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Boareabeskrivning
   Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
   Antal rum
   3
   Antal sovrum
   2
   Hiss
   Nej
   Trappor
   3 av 3
   Andelstal
   0,66272
   Andelstal insats
   Uppgiften saknas i föreningens register
   Andelstal avgift
   Uppgiften saknas i föreningens register
   Pantsättning
   Är pantsatt
   Andel av BRF nettoskuldsättning
   177 458 kr
  • Föreningen
   Namn
   HSB Brf Botkyrka
   Bildades
   1956
   Byggår
   1956
   Juridisk person
   Nej
   Inre rep.fond
   Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   HSB förening med förvaltningen hos Storholmen. Brf Botkyrka har adresserna Tullingebergsvägen 2-6 samt Månstorpsvägen 1-13 i Tullinge. Föreningen äger fastigheterna Botkyrka Tullinge 19:351, 19:352 och 19:355. Föreningens byggnader uppfördes mellan åren 1956-1958. I föreningen finns 159 lägenheter samt en lokal (hyresrätt) som hyrs ut till Svea Solskydd.

   Värme- och ventilationsanläggning

   Värme: Fjärrvärme Ventilation: Mekanisk frånluft.

   Renoveringar

   Föreningen har under åren genomfört många stora renoveringar. 1993-1994 utfördes stambyte då alla badrum renoverades samt alla kök moderniserades. Ytterligare renoveringar som utförts är fasad och balkongrenovering samt har föreningen bytt alla fönster och balkongdörrar.

   Övriga utrymmen

   Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd samt en matkällare. Det finns även ett antal fräscha tvättstugor och cykel/barnvagnsrum.

   TV/Internet

   TV från Com hem ingår i avgiften (Basutbudet). Internet ingår i månadsavgiften.

   Parkering

   I föreningen finns 78 parkeringsplatser, 26 garageplatser samt 4 platser till MC. Till både parkering och garage är det separat kö. Fn är det relativ lång kö till egen plats.

  • Kostnader
   Månadsavgift
   4 150 kr/månad
   Beskrivning mån.avg.

   I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt basutbudet till Comhems basutbud.

   Avgiftsändringar

   Historik: - Föreningen höjde årsavgiften inför 2012 med 5% . - Föreningen höjde årsavgiften inför 2013 med 7%. - Föreningen höjde årsavgiften inför 2014 2%. Anledningen till avgiftshöjningen var att föreningen renoverat fasader och balkonger samt bytt fönster och balkongdörrar (2013). - Avgifterna var oförändrade årskiftet 2015. Från januari 2015 ingår bredbandsuppkoppling i månadsavgiften. - Föreningen höjde årsavgiften inför 2016 med 1%. - Inga avgiftshöjningar årsskiftet 2017. - Inga avgiftshöjningar årsskiftet 2022. - Avgifterna höjdes med 10% från 1 januari 2023 med anledning av ökade omkostnader.

   Hushållsel
   550 kr/månad
   Summa driftskostnader
   550 kr/månad
   Personer i hushållet
   1
   Överlåtelseavgift
   1313 betalas av Köpare
   Pantsättningsavgift
   525 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Energideklaration
   Utfördes
   Fredag 16 aug 2019
   Status
   Energideklaration är utförd
   Energiklass
   E
  • Närområde

   Område

   Området som kallas Gamla Tullingeberg är mycket populärt och ligger i ett lugnt och trevligt område med skog och grönområden inpå knuten. I området finns ett mindre centrum med mataffär, frisör, pizzeria, skönhetssalong samt fastighetsmäklare (MH Mäklarservice AB). Här finns även grundskola (låg och mellanstadiet) samt lekplats och en fotbollsplan. Att promenera till Tullinge centrum med tillhörande affärer, pendeltåg, anslutningsbussar etc tar ca 7-10 minuter.

   Kommunikationer

   Bussar finns i området.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Undersökningsplikt: Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

   Budgivning: MH Mäklarservice AB tillämpar öppen budgivning. En öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren som är ansvarig för försäljningen och som löpande redovisar det senaste budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast på tillträdesdagen överlämnas budgivningslistan till köpare och säljare med namn, telefonnummer, bud samt datum och klockslag.

   Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas eller ej.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!