Meny

G:a Tullingeberg / Månstorpsvägen 1

Ljus och bra planerad 2:a på G:a Tullingeberg. Mycket bra brf med god ekonomi.

Denna trevliga tvåa på Månstorpsvägen 1 i Tullinge erbjuder en välplanerad bostadsyta på cirka 53 kvadratmeter. Lägenheten är belägen på andra våningen i en fastighet med totalt tre våningar.

Bostaden har en rymlig hall med plats för förvaring av ytterkläder och skor. Från hallen når man det helkaklade badrummet som är utrustat med toalett, handfat, dusch, handdukstork och tvättmaskin.

I anslutning till hallen finns även lägenhetens kök som har bra med förvaring och gott om arbetsytor. Köket är utrustat med spis med häll och ugn, kolfilterfläkt, en kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Årtal på maskiner är fn okänt.

Från hallen kommer man vidare in till lägenhetens vardagsrum som har plats för både soffgrupp, TV bänk samt ett mindre skrivbord. Från hallen nås också lägenhetens sovrum som rymmer en dubbelsäng. Här finns gott om om förvaring i form av en stor garderobsvägg med spegeldörrar.

Lägenheten har också en balkong som nås från både vardagsrum. Balkongen ligger med ett soligt sydvästläge.

Här bor man bekvämt med närhet till både natur och kommunikationer. Bra läge nära bussar, pizzeria, mäklare (MH Mäklarservice AB) frisör och närbutik. Att gå till Tullinge C med tillhörande p-tåg tar ca 10 min. Att cykla till Huddinge sjukhus tar ca 10-15 min.

Pris
1 875 000 kr Högstbjudande
Adress
Månstorpsvägen 1
Yta
53 kvm
Rum
2 rok
Trappor
1 av 3
Avgift
3 102 kr/månad
Pris: 1 875 000 kr
Högstbjudande
  • Rumsbeskrivning
   • Hall med praktisk avhängningsyta samt inbyggda spegelgarderober. På golvet ligger det praktisk klinker som senare går över i parkett. Här finns även plats för en mindre hallmöbel.

   • Rejält sovrum med parkettgolv. Här finns bra med förvaring längst hela väggen bakom spegeldörrarna

   • Stort praktiskt kök med trevligt matplats intill fönster. Här finns gott om arbetsyta och mycket förvaring. Ljusa väggar och parkett på golvet. Vitvaror består av spis med häll och ugn (ålder okänd), kolfilterfläkt (ålder okänd), diskmaskin (ålder okänd) samt kombinerad kyl/frys (ålder okänd).

   • Stort och lättmöblerat vardagsrum med ekparkett samt utgång till balkong i soligt sydvästläge.

   • Kaklat badrum med klinker på golv. Här finns dusch, toalett och tvättställ med tillhörande komod samt handdukstork. Badrummet är renoverat efter stambytet 1993 men årtal är för oss i nuläget okänt.

   • Till lägenheten hör ett källarförråd samt en matkällare.

  • Fakta
   Tillträde
   2 maj eller enligt överenskommelse
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   87
   Lgh.nmr. LM
   1102
   Adress
   Månstorpsvägen 1
   Postnummer
   146 45
   Postort
   Tullinge
   Distrikt
   Tullinge
   Område
   G:a Tullingeberg
   Boarea
   Ca ~53 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Boareabeskrivning
   Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
   Antal rum
   2
   Antal sovrum
   1
   Hiss
   Nej
   Trappor
   1 av 3
   Andelstal
   0,49524
   Andelstal insats
   Uppgiften saknas i föreningens register
   Andelstal avgift
   Uppgiften saknas i föreningens register
   Pantsättning
   Är pantsatt
   Andel av BRF nettoskuldsättning
   132 612 kr
  • Föreningen
   Namn
   HSB Brf Botkyrka
   Bildades
   1956
   Byggår
   1956
   Juridisk person
   Nej
   Inre rep.fond
   Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   HSB förening med förvaltningen hos Storholmen. Brf Botkyrka har adresserna Tullingebergsvägen 2-6 samt Månstorpsvägen 1-13 i Tullinge. Föreningen äger fastigheterna Botkyrka Tullinge 19:351, 19:352 och 19:355. Föreningens byggnader uppfördes mellan åren 1956-1958. I föreningen finns 159 lägenheter samt en lokal (hyresrätt) som hyrs ut till Svea Solskydd.

   Värme- och ventilationsanläggning

   Ventilation: Mekanisk frånluft. Värme: Fjärrvärme.

   Renoveringar

   Föreningen har under åren genomfört många stora renoveringar. 1993-1994 utfördes stambyte då alla badrum renoverades samt alla kök moderniserades. Ytterligare renoveringar som utförts är fasad och balkongrenovering samt har föreningen bytt alla fönster och balkongdörrar.

   Övriga utrymmen

   Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd samt en matkällare. Det finns även ett antal fräscha tvättstugor och cykel/barnvagnsrum.

   TV/Internet

   TV från Com hem ingår i avgiften (Basutbudet). Internet ingår i månadsavgiften.

   Parkering

   I föreningen finns 78 parkeringsplatser, 26 garageplatser samt 4 platser till MC. Till både parkering och garage är det separat kö. Fn är det relativ lång kö till egen plats.

  • Kostnader
   Månadsavgift
   3 102 kr/månad
   Kommentar till avgiften

   I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt basutbudet till Comhems basutbud.

   Avgiftsändringar

   Historik: - Föreningen höjde årsavgiften inför 2012 med 5% .

   • Föreningen höjde årsavgiften inför 2013 med 7%.

   • Föreningen höjde årsavgiften inför 2014 2%. Anledningen till avgiftshöjningen var att föreningen renoverat fasader och balkonger samt bytt fönster och balkongdörrar (2013).

   • Avgifterna var oförändrade årskiftet 2015. Från januari 2015 ingår bredbandsuppkoppling i månadsavgiften.

   • Föreningen höjde årsavgiften inför 2016 med 1%.

   • Inga avgiftshöjningar årsskiftet 2017.

   • Inga avgiftshöjningar årsskiftet 2022.

   • Avgifterna höjdes med 5% från 1 januari 2023 med anledning av ökade omkostnader.

   Hushållsel
   500 kr/månad
   Hemförsäkring
   200 kr/månad
   Summa driftskostnader
   700 kr/månad

   Driftkostnaden avser hushållsel och är endast en uppskattning och ett riktvärde. Driftkostnader varierar mellan olika hushåll beroende på antal personer i hushållet och olika levnadssätt.

   Överlåtelseavgift
   1313 betalas av Köpare
   Pantsättningsavgift
   525 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

  • Energideklaration
   Utfördes
   Fredag 16 aug 2019
   Energiprestanda
   139 kWh/m2
   Status
   Energideklaration är utförd
   Energiklass
   E
  • Närområde

   Område

   Området som kallas Gamla Tullingeberg är mycket populärt och ligger i ett lugnt och trevligt område med skog och grönområden inpå knuten. I området finns ett mindre centrum med mataffär, frisör, pizzeria, skönhetssalong samt fastighetsmäklare (MH Mäklarservice AB). Här finns även grundskola (låg och mellanstadiet) samt lekplats och en fotbollsplan. Att promenera till Tullinge centrum med tillhörande affärer, pendeltåg, anslutningsbussar etc tar ca 7-10 minuter.

   Kommunikationer

   Bussar finns i området.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Undersökningsplikt: Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

   Budgivning: MH Mäklarservice AB tillämpar öppen budgivning. En öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren som är ansvarig för försäljningen och som löpande redovisar det senaste budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast på tillträdesdagen överlämnas budgivningslistan till köpare och säljare med namn, telefonnummer, bud samt datum och klockslag.

   Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas eller ej.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!