Meny
Köpa
Köpa


Här nedanför beskriver vi kortfattat de olika stegen i en fastighetsförmedling. Har du några funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss!

Innan köp

Börja med att undersöka marknaden och området du är intresserad av. Med vår hjälp kan du få en bild av aktuellt prisläge och annan information som är bra att ha, som t ex hur kommunikationerna ser ut, var förskolor och skolor finns, vilka idrottsanläggningar och smultronställen som är belägna i området etc.

Behöver du veta vad ditt nuvarande boende är värt, ger vi dig ett upskattat dagsvärde på din bostad. Denna värdering kostar ingenting.

Visning

Du hittar vårt utbud här på hemsidan, på Hemnet.se och i bostadsannonserna. Där framgår var bostäderna ligger och vilka visningstiderna är. Skulle någon av tiderna inte passa, går det oftast att boka en egen visning. Under visningen finns vi på plats för att ge information och svara på frågor. Du får tillgång till bostadsbeskrivning. planritning, information om budgivning mm.

Alla spekulanter som är intresserade av bostaden får möjlighet att lämna namn och kontaktuppgifter. Vi kommer sedan att höra av oss till dig kort efter visningstillfället.

Ekonomi

Innan du lämnar ett bud är det viktigt att du vet hur mycket du får låna och vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Du bör därför skaffa ett lånelöfte från banken innan du går vidare i köpprocessen. Via våra goda bankkontakter kan vi hjälpa dig med detta. Vi kan också ta fram en boendekalkyl åt dig där vi tar hänsyn till kostnader som el, renhållning, vatten, räntor och lån etc. 

Avgifter att räkna med vid villaköp:
* Lagfartskostnad på 1,5% av köpesumman
* Pantbrev på 2% av det belopp som tas ut

Budgivning

Om flera personer är intresserade av att köpa bostaden blir det oftast budgivning. Det går att lägga bud via sms, telefon eller mail. Buden redovisas öppet och säljaren får löpande information om vad som sker. Köpet är bindande först när avtalet undertecknas. Notera att det alltid är säljaren som slutligen bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris.

Alla mäklare är skyldiga att löpande föra en förteckning över budgivningen. Denna ska innehålla uppgifter om budgivarens namn, kontaktuppgifter, budets belopp, tidpunkt för när det lämnades samt eventuella villkor förknippade med budet. Den kompletta budgivningslistan lämnas till säljaren och köparen när uppdraget är slutfört. 

Undersökningsplikt

Som köpare av en bostad har du undersökningsplikt, dvs du måste själv försöka upptäcka om det finns fel och brister på fastigheten. Eftersom detta kan vara svårt, rekommenderar vi alltid köparen att anlita en sakkunnig besiktningsman. Vi förmedlar gärna den kontakten. Säljaren blir endast ersättningsskyldig för de fel och brister som du inte kunnat upptäcka. Detta gäller även fel och brister som säljaren inte heller har upptäckt, så kallade dolda fel.

Kontraktsskrivning

När du och säljaren är överens om pris och villkor skrivs köpekontraktet. Vi förbereder de juridiska delarna av affären och informerar båda parter om betydelsen av alla paragrafer i kontraktet. Vid detta tillfälle betalar du som köpare handpenning som normalt uppgår till 10 procent av köpesumman. Den slutgiltiga betalningen sker på tillträdelsedagen då även köpebrevet undertecknas. Köpebrev gäller endast fastigheter.

Uppföljning

Mäklarservice vill förknippas med hög kvalitet. Vi följer därför alltid upp våra försäljningar och tar tacksamt emot de synpunkter som vi får från både säljare och köpare. Det är värdefull feedback som underlättar vår strävan efter att alltid utvecklas och bli bättre.

Hög kvalitet ger nöjda kunder - och nöjda kunder kommer tillbaka.

 

Spekulantregister

Fyll i dina uppgifter och skicka så bevakar vi dina intressen!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Typ av boende


Önskemål

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!