Meny

Riksten / Kälkbacken 9C

Nyproducerad 4:a med ett av föreningens bästa lägen!

Nyproducerad 4:a med radhuskänsla och generös balkong i soligt söderläge! Varmt välkomna till Kälkbacken 9C lgh 22 och denna barnvänliga bostad i ostört läge som erbjuder allt familjen behöver. Här bor man i ett expansivt område med direkt närhet till naturen. Tillträde 3 oktober 2023.

Bli först med att flytta in i en ljus lägenhet med ett av föreningens bästa lägen! Här erbjuds bl.a. en fantastisk balkong på hela 10,5² i söderläge med sol från morgon till eftermiddag och ett fritt läge ut mot skogen, ett stilrent och grått (tillval) kök från Vedum med rostfria vitvaror (tillval) samt ett generöst badrum med full utrustning. Här finns även praktiskt klinkergolv i hallen som övergår till genomgående parkettgolv i resten av lägenheten.

Riksten Friluftsstad är ett expansivt område med härlig småstadskänsla och lämpar sig perfekt för barnfamiljer som vill njuta av lugn och ro samtidigt som man får närheten till service. Inom gångavstånd finns Rikstens Skola (f-9) samt flertalet förskolor. I närområdet finns även mataffär (ICA), tandläkare, pizzeria, frisörsalong och biosalongen Sländan. För de som är intresserade av friluftsliv och natur erbjuder området allt ni önskar! Här kan ni bland annat ta härliga löpturer eller skogspromenader till Lida friluftsgård där ni kan bada eller paddla kajak på sommaren och åka skidor samt skridskor på vintern. I närheten ligger även Brantbrinks IP med sina många joggingspår, fotbollsplaner, hockey- samt tennishall. Gillar du att spela golf så hittar du Rikstens GK inte långt härifrån.

Välkommen att trivas i ett av Tullinges trevligaste områden! Kontakta mäklaren för att boka ett platsbesök.

Pris
2 650 000 kr Högstbjudande
Adress
Kälkbacken 9C
Yta
82 kvm
Rum
4 rok
Trappor
2 av 2
Avgift
6 136 kr/månad (värme och vatten)
Pris: 2 650 000 kr
Högstbjudande
  • Rumsbeskrivning
   Rum Beskrivning

   Hall

   Ljus och välkomnande hall med praktiskt klinkergolv och förvaringsmöjligheter genom en generös skjutdörrsgarderob.

   Vardagsrum

   Stort och ljust vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Lättmöblerat rum med plats för soffa, tv-möbel, soffbord och matplats för ca 4-6 personer. Härifrån nås även lägenhetens trevliga balkong. Parkettgolv.

   Kök

   Modernt kök med gråa skåpluckor och rostfria vitvaror (tillval). Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, ugn och mikro samt induktionshäll. Öppen planlösning mot vardagsrummet. Parkettgolv.

   Sovrum

   Lägenheten har totalt tre stycken sovrum som alla är utrustade med parkettgolv och vitmålade väggar. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring genom skjutdörrsgarderob. De andra två sovrummen har plats för mindre säng och här finns även ytor för att installera garderober om så önskas.

   Badrum

   Generöst badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk. Här finns även vägghängda skåp för extra förvaring. Toalett, dusch med vikbara glasväggar och handfat med kommod.

  • Uteplats
   Uteplats Beskrivning
   Balkong Fantastisk balkong i fritt och soligt söderläge med plats för loungemöbler och grönskande växter.
  • Fakta
   Tillträde
   Augusti eller enligt överenskommelse
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   22
   Adress
   Kälkbacken 9C
   Postnummer
   146 34
   Postort
   Riksten
   Distrikt
   Tullinge
   Område
   Riksten
   Boarea
   82 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Antal rum
   4
   Antal sovrum
   3
   Hiss
   Nej
   Trappor
   2 av 2
   Andelstal
   Uppgiften har ej gått att få fram
   Pantsättning
   Är inte pantsatt
   Andel av BRF nettoskuldsättning
   983 999 kr
   Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
   Nettoskuldsättningen är baserad på föreningens ekonomiska plan.
  • Föreningen
   Namn
   Brf Översten i Riksten
   Bildades
   2023
   Byggår
   2023
   Juridisk person
   Nej
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   Brf Översten är för tillfället under byggnation och första etappen kommer färdigställas i juli 2023. Andra etappen tillträds i oktober 2023. Föreningen består av 48 nyproducerade bostadsrätter mellan 82 - 96 kvadratmeter.

   Värme- och ventilationsanläggning

   Fjärrvärme

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten hör ett externt förråd som ingår i månadsavgiften.

   TV/Internet

   Bredband/TV levereras av Telia Triple Play genom fiber och ingår i månadsavgiften.

   Parkering

   Föreningen har 48 parkeringsplatser varav 6 av dessa har laddstolpe. Kostnaden för en parkering är 350 kr och som bostadsinnehavare är du garanterad en parkeringsplats.

  • Kostnader
   Månadsavgift
   6 136 kr/månad (värme och vatten)
   Kommentar till avgiften

   I avgiften ingår värme, vatten, bredband/tv genom fiber som levereras av Telia Triple Play.

   Hushållsel
   400 kr/månad
   Hemförsäkring
   200 kr/månad
   Summa driftskostnader
   600 kr/månad

   Driftkostnaderna är baserade på en schablonräkning eftersom lägenheten inte har tillträtts ännu.

   Pantsättningsavgift
   525 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

  • Energideklaration
   Status
   Energideklaration ej utförd

   Kommentar

   Energideklarationen är ej utförd eftersom byggnaderna inte är färdigställda ännu.

  • Närområde

   Område

   Tullinge är högt beläget och stora delar var en skärgård för 8000 år sedan. Tack vare de gravfält som finns bevarade vid Tullinge gård och Riksten kan man se att människor blev bofasta i Tullingeområdet under järnåldern. Under slutet av 1800-talet började stockholmare att flytta ut från innerstaden och villastäder i Stockholms stads utkanter började planeras, däribland Tullinge. I mitten och slutet av 1900-talet började det byggas rejält i Tullinge. På 50-talet påbörjades bygget av Tullingeberg och mellan 1965 och 1975 byggdes det flesta av dagens lägenhetshus och radhusområden i Tullinge som t ex Römossen, Tullinge Skog och även Tullinge Centrum.

   Riksten: Rikstens friluftsstad
 är en attraktiv och barnvänlig stadsdel med naturnära boende. År 2006 började området växa fram och här finns nu en variation av bostäder då flera byggherrar och arkitekter varit inblandade i uppbyggandet. Området präglas av en småstadskänsla där naturen finns runt hörnet med stigar som snabbt leder ut till lugnet i skogen. 
Stadsdelen inrymmer bl a förskolor, Rikstens skola (F-9), äldreboende, Biograf Sländan, ICA Nära Riksten, Pizzeria Pandora, Skönhetssalong Salongeriet samt TullingeTandläkarna.

   I Tullinge finns mycket att göra. För den idrottsintresserade finns Brantbrinks IP. Här finner du två fotbollsplaner, 1 gräsplan och en konstgräsplan. Här finns även ishockeyhall, tennishall och massor av löpar -och terrängspår för långa promenader och löprundor. Från Brantbrink kan du ta dig till vackra Lida friluftsgård. Här finner du ett mycket uppskattad och trevligt värdshus med väldigt god mat och fikabröd och inte minst personal. Gillar du att spela golf så hittar du Rikstens GK inte långt härifrån.

   Vill du veta mer så fråga gärna din mäklare. Han har bott här hela sitt liv och kan alla smultronställen i område.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Undersökningsplikt: Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

   Budgivning: MH Mäklarservice AB tillämpar öppen budgivning. En öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren som är ansvarig för försäljningen och som löpande redovisar det senaste budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast på tillträdesdagen överlämnas budgivningslistan till köpare och säljare med namn, telefonnummer, bud samt datum och klockslag.

   Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas eller ej.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!