Meny

Järla Sjö / Fyrgränd 5

Sällsynt etagelägenhet med två balkonger i attraktiva Järla Sjö!

Unik etagelägenhet som sällan är till salu! Varmt välkomna till en hemtrevlig fyra i fantastiska Järla Sjö som erbjuder allt familjen önskar. Ett sällsynt boende i två våningsplan med badrocksavstånd till sjön. Missa inte denna chans!

Ta klivet in i ett välplanerat hem vars entréplan präglas av stora och sociala ytor med öppen planlösning mellan vardagsrum, hall och kök vilket bidrar till en härlig känsla av ljus och harmoni. Köket är ett rymligt sådant och erbjuder bl.a. ett vackert burspråk vid matplatsen med fönster mot föreningens lummiga innergård. Entréplanets balkong ligger vid vardagsrummet och här kan familjen njuta av förmiddagssolen under frukostarna. En trappa upp finns tre mysiga sovrum i olika storlekar varav ett med egen balkong i suveränt västläge med kvällssol. Båda våningsplanen har även badrum med duschmöjligheter.

I Nacka finns många bra ställen att bo på men Järla Sjö är svårslaget. Tack vare dess idylliska utseende och närhet till allt som önskas är Järla Sjö ett av Nackas mest populära områden. Sjön ligger inom kort badrocksavstånd och här kan familjen bada, paddla kanot eller fiska kräftor på sommarhalvåret. Under vintern erbjuds skridsko- och långfärdsåkning och för den som önskar åka skidor ligger Hammarbybacken en kort bit bort. Trots sin närhet till kommunikation och centrum så är Järla Sjö ett mycket lugnt och lummigt område som barnfamiljerna älskar! I området finns exempelvis lekplatser, fotbollsplan, ängar och vackra promenadstråk längs sjön. Sickla Köpkvarter ligger ca 1,7 kilometer från bostaden och Nacka Forum med dess enorma utbud av shopping, affärer och restauranger ligger endast 1 km bort. Att ta sig till City är också enkelt med både buss, bil och cykel. Det planeras och byggs även för en tunnelbanestation vars perrong kommer ligga i Järla.

Varmt välkomna hem till ett av Nackas mest omtyckta områden!

Kontakta mäklaren för att anmäla ditt intresse redan nu.

Pris
7 100 000 kr Högstbjudande
Adress
Fyrgränd 5
Yta
111 kvm
Rum
4 rok
Trappor
2
Avgift
7 768 kr/månad (värme, vatten och bostadsrättstillägg)
Pris: 7 100 000 kr
Högstbjudande
 • Varmt välkomna till en unik 4:a i populära Järla Sjö!

  Ett välplanerat boende med två våningsplan och två balkonger

  Entréplan erbjuder stora sociala ytor med öppna ytor mellan vardagsrum, hall och kök

  Entréplanets balkong ligger i östläge och erbjuder förmiddagssol

  Lummig atmosfär från villaidyllen i Järla

  Rymligt kök med full utrustning och goda förvaringsytor

  Vackert burspråk med plats för matbord för ca 4-6 personer

  Entréplanet har även genomgående, nyslipat parkettgolv

  Badrummet på entréplan är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch, toalett och handfat med kommod

  Mysigt sovrum på övre plan med egen balkong

  Balkongen på övre plan har en härlig småstadskänsla med vy över föreningens trevliga innergård

  Här erbjuds västläge med eftermiddags- och kvällssol

  Det stora sovrummet har även det ett fint burspråk som lämpar sig utmärkt som arbetshörna

  Det största sovrummet har plats för dubbelsäng och förvaring genom flertalet garderober

  Mysigt sovrum med snedtak och takfönster

  Badrummet på övre plan är utrustat med toalett, badkar och handfat

  Fasadbild - Fyrgränd 5

  Områdesbild - Järla Sjö

  Områdesbild - Järla Sjö

  • Rumsbeskrivning
   Rum Beskrivning

   Hall

   Välkomnande hall med genomgående, nyslipat parkettgolv och förvaring genom klädkammare. Tapetserade väggar.

   Kök

   Ljust och praktiskt kök med goda förvarings- och arbetsytor. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis med ugn samt bänkskiva i trä och kakel som stänkskydd. Parkettgolv och ljusa väggar.

   Vardagsrum

   Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp, tv-möbel och soffbord. Härifrån nås även lägenhetens ena balkong. Ljusgröna väggar och parkettgolv.

   Sovrum

   På övre plan finns tre mysiga sovrum i olika storlek varav ena sovrummet har en egen balkong. Alla sovrum med har plats för säng och diverse sovrumsmöblemang och det största sovrummet har plats för både dubbelsäng, arbetshörna och förvaring genom flertalet garderober.

   Badrum - Entréplan

   Generöst och fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, toalett, dusch med vikbara glasväggar samt handfat med kommod.

   Badrum - Övre plan

   Bra badrum som är utrustat med badkar, toalett samt handfat.

  • Uteplats
   Uteplats Beskrivning
   Balkong - Entréplan På entréplanet finns en mysig balkong i östläge där det är lätt att njuta av förmiddagssolen under frukosttimmarna. Vy över Järlas härliga villaidyll.
   Balkong - Övre plan Denna balkong är belägen i västläge som ger eftermiddags- och kvällssol. Här erbjuds en härlig småstadskänsla med vy över föreningens grönskande innergård.
  • Fakta
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   436
   Lgh.nmr. LM
   1103
   Adress
   Fyrgränd 5
   Postnummer
   131 61
   Postort
   Nacka
   Område
   Järla Sjö
   Boarea
   111 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Antal rum
   4
   Antal sovrum
   3
   Hiss
   Nej
   Trappor
   2
   Andelstal
   4,327
   Pantsättning
   Är inte pantsatt
  • Föreningen
   Namn
   BRF Marketenteriet i Nacka
   Bildades
   2003
   Byggår
   2005
   Juridisk person
   Nej
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   Brf Marketenteriet bildades 2003 och består utav 38 lägenheter och är en utav Järla Sjös 17 bostadsrättsföreningar och är beläget i Järla Sjös nordöstra hörn. Med Lillängens villaområde som närmsta granne är det en lugn och trivsam förening.

   Föreningens annorlunda namn kommer från att ett av husen på grannfastigheten tidigare har fungerat som marketenteri, därav föreningens namn.

   Renoveringar

   Föreningen har under 2020-21 delrenoverat och tätat hängrännor och betongplattor.

   Planerade renoveringar

   Föreningen planerar att tvätta taket samt åtgärda fellutande markplattor för att leda bort vatten från huset.

   Övriga utrymmen

   Föreningen har två cykelförråd. Det ena ligger på husets nordvästra hörn och det andra ligger precis bredvid soprummet mot lekparken.

   TV/Internet

   Föreningens bredband levereras av Ownit. Föreningen har förhandlat fram ett förmånligt gruppavtal, där alla lägenheter har 250/250 Mbit anslutning. Priset för bredbandet är ett obligatoriskt tillägg om 109 kr på månadsavgiften. Som enskild medlem har du möjlighet att uppgradera ditt bredband hos Ownit. För att göra det kontaktar du Ownit direkt: https://www.ownit.se/.

   Föreningens TV-utbud levereras av Telenor.

   Parkering

   Parkeringsplatser utomhus samt i garage finns i området och uthyres via Järla Sjö samfällighet. För mer info: https://jarlasjo.se/omradet-jarla-sjo/parkering/

  • Kostnader
   Månadsavgift
   7 768 kr/månad (värme, vatten och bostadsrättstillägg)
   Kommentar till avgiften

   Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatorisk tillägg på 109 kr/månad tillkommer för bredband.

   Avgiftsändringar

   Föreningen höjde månadsavgiften under årsskiftet 2020-2021 med 5,8% då de skrivit avtal med adjungerande styrelseordförande. Innan dess har månadsavgiften vart orörd i många år och i dagsläget planeras inga ytterligare avgiftshöjningar framöver.

   Hushållsel
   500 kr/månad
   Hemförsäkring
   200 kr/månad
   Summa driftskostnader
   700 kr/månad
   Personer i hushållet
   2
   Överlåtelseavgift
   1232
   Pantsättningsavgift
   496 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Energideklaration
   Utfördes
   Måndag 17 feb 2014
   Status
   Energideklaration är utförd
   Energiklass
   E
  • Närområde

   Område

   Järla Sjö är ett av Nackas mest populära områden tack vare dess idylliska utseende och närheten till allt som önskas. Sjön ligger inom badrocksavstånd och erbjuder bad, kanotpaddling och kräftfiske på sommarhalvåret samt skridsko- och långfärdsåkning på vinterhalvåret. Trots sin närhet till kommunikation och centrum så är Järla Sjö ett mycket lugnt och lummigt område som barnfamiljerna älskar! I området finns exempelvis lekplatser, fotbollsplan, ängar och vackra promenadstråk längs sjön. Sickla Köpkvarter ligger ca 1,7 kilometer från bostaden och Nacka Forum med dess enorma utbud ligger endast 1 km bort.

   Att ta sig till City är även det smidigt då Järla Station har cykelbanor, bussar och Saltsjöbanan som går mot Slussen. För den bilburne tar det ca 10 minuter att ta sig in till Södermalm. Det planeras och byggs även för en tunnelbanestation vars perrong ska ligga i Järla.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Undersökningsplikt: Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

   Budgivning: MH Mäklarservice AB tillämpar öppen budgivning. En öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren som är ansvarig för försäljningen och som löpande redovisar det senaste budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast på tillträdesdagen överlämnas budgivningslistan till köpare och säljare med namn, telefonnummer, bud samt datum och klockslag.

   Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas eller ej.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!