Meny

Akvarellen / Elgentorpsvägen 16

Ljus och välplanerad 3:a med stor terrass om 21 kvm. Välkommen till Akvarellen!

Unikt tillfälle att förvärva en trevligt planerad 3:a i populära Akvarellen om hela 84 kvm med stor insynsskyddad terrass.

Lägenheten är öppen och välplanerad och har en stor terrass om ca 21 kvm. Lägenheten ligger i ett mycket trevligt och omtyckt område med kort gångavstånd till Tullinge centrum och pendeltåg. I brf Akvarellen har du tillgång till inomhuspool, gym, bastu, inomhusgarage med egen parkeringsplats under huset samt massor med andra faciliteter. Välkommen till Akvarellen!

Vill du göra en intresseanmälan under tiden som lägenheten ligger som "kommande" gör du det via mäklarens hemsida under objekten "intresseanmälan" och inte via telefon eller lösa mail.

Pris
2 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Elgentorpsvägen 16
Yta
84 kvm
Rum
3 rok
Trappor
2 av 6
Hiss
Ja
Avgift
6 008 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
Pris: 2 495 000 kr
Högstbjudande

Budgivning

2 400 000 kr
(Högsta bud)
Visa budhistorik (1 )
Budgivare Datum Status Bud
1 tor 1 jun 16:42 Aktiv 2 400 000 kr
# Bud
1 2 400 000 kr
  • Rumsbeskrivning
   • Entré:
   • Väl tilltagen hall med gott om plats för avhängning och mindre hallmöbel. Här finns även ett par praktiska garderober.

   • Vardagsrum:

   • Stort, luftigt och lättmöblerat vardagsrum med ekparkett i öppen planlösning mot kök och matplats. Från vardagsrummet tar du dig vidare ut till den stora underbara terrassen.

   • Sovrum:

   • Stort, trevligt och lättmöblerat sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler.

    Kök:

   • Bra planerat arbetskök med vita släta luckor. Här finns gott om arbetsyta samt gott om förvaring. Intill köket ligger en ljus och stor matplats med plats för en större matmöbel. Vitvaror som tillhör är spis, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Ålder okänt på vitvarorna.

   • Badrum:

   • Vitt helkaklat badrum med duschkabin (badkar original) samt toalett och tvättställ. Badrummet är förberett för tvättmaskin. Badrummet är i originalutförande från 1989.

   • Terrassen:

   • Terrassen är något utöver det vanliga. Under sommarhalvåret fungerar terrassen som ett tredje rum . Här får du plats med en större utemöbel med plats för många. Gillar du att odla blommor och växter har du all möjlighet att göra detta i den stora blomlådan som finns. Terrassen är ca 21 kvadratmeter.

   Lägenheten är av äldre karaktär och är i behov av en modernisering.

  • Fakta
   Tillträde
   Enligt överenskommelse
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   59
   Lgh.nmr. LM
   1203
   Adress
   Elgentorpsvägen 16
   Postnummer
   146 30
   Postort
   Tullinge
   Distrikt
   Tullinge Centrum
   Område
   Akvarellen
   Boarea
   84 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Boareabeskrivning
   Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
   Antal rum
   3
   Antal sovrum
   2
   Hiss
   Ja
   Om hiss
   Nya hissar installerades under åren 2016/2017.
   Trappor
   2 av 6
   Andelstal
   0.4545
   Andelstal insats
   0.4545
   Andelstal avgift
   0,0045446
   Pantsättning
   Är pantsatt
   Andel av BRF nettoskuldsättning
   619 174 kr
  • Föreningen
   Namn
   HSB brf Akvarellen
   Bildades
   1984
   Byggår
   1989
   Juridisk person
   Nej
   Inre rep.fond
   Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   Välkommen till en av Tullinges mest populära brf föreningar. Här bor du ståndsmässigt med massor av faciliteter. Föreningen har bl a en inomhuspool för medlemmar, snickarverkstad, övernattningslägenhet samt festlokal och gym. Området ligger ett stenkast från Tullinge centrum med livsmedelsbutik, bank, restauranger mm. Här finner du även de kommunikationer som behövs för att ta dig med pendeltåg mot både Stockholm central och Södertälje.

   Föreningen äger fastigheterna Botkyrka Akvarellen 11 och Akvarellen 12. Byggår 1988-1989.

   För ytterligare information om föreningen är en god ide att gå in på bifogad länk: https://brfakvarellen.se/ Här hittar du massor med matnyttig information om förening och omgivning.

   Värme- och ventilationsanläggning

   Värme: Fjärrvärme - Vattenburna radiatorer Ventilation: Mekanisk frånluft

   Övriga utrymmen

   Tillhörande föreningen finns gästlägenhet, bastu, cykelförråd, festlokal, inomhuspool, gym och ett flertal fräscha tvättstugor. I ett av husen ligger även en resturang som bl a serverar lunch.

   TV/Internet

   TV: Basutbudet från Comhem ingår i avgiften Bredband: Fiber indraget, ingår i avgiften. 500/500 Mbs.

   Parkering

   Föreningen upplåter 188 garageplatser, 22 parkeringsplatser och 6 motorcykelplatser med hyresrätt. Varmgarage under huset kostar 500 kr/månad. P-plats ute kostar 200 kr/mån. Separat kö. Just nu endast 1 person i kön 2022-01-19

  • Kostnader
   Månadsavgift
   6 008 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
   Beskrivning mån.avg.

   I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV och internet samt bostadsrättstillägg.

   Avgiftsändringar

   Föreningen höjde avgifterna med 7% från 1 januari 2023.

   Hushållsel
   350 kr/månad
   Hemförsäkring
   250 kr/månad
   Summa driftskostnader
   600 kr/månad

   Driftkostnaden avser hushållsel och är individuell. Kostnaden kan variera beroende på levnadssätt och antal personer i hushållet.

   Överlåtelseavgift
   1313 betalas av Köpare
   Pantsättningsavgift
   525 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

  • Energideklaration
   Utfördes
   Torsdag 29 mar 2018
   Energiprestanda
   106 kWh/m2
   Status
   Energideklaration är utförd
   Energiklass
   D
  • Närområde

   Område

   Tullinge är högt beläget och stora delar var en skärgård för 8000 år sedan. Tack vare de gravfält som finns bevarade vid Tullinge gård och Riksten kan man se att människor blev bofasta i Tullingeområdet under järnåldern. Under slutet av 1800-talet började stockholmare att flytta ut från innerstaden och villastäder i Stockholms stads utkanter började planeras, däribland Tullinge. I mitten och slutet av 1900-talet började det byggas rejält i Tullinge. På 50-talet påbörjades bygget av Tullingeberg och mellan 1965 och 1975 byggdes det flesta av dagens lägenhetshus och radhusområden i Tullinge som t ex Römossen, Tullinge Skog och även Tullinge Centrum.

   Skolor
: I Tullinge finns sju grundskolor och två gymnasieskolor. Idrott
: Tullinge har ett rikt idrottsliv med många idrottsföreningen och ett flertal idrottsplatser som t ex Brantbrinks IP och Lida friluftsgård. I Lida finns motions-, vandrings- och skidspår för alla åldrar liksom mountainbikeleder och en höghöjdsbana. Lida ligger intill sjön Getaren vilket gör att det är ett populärt badställe på somrarna. 
Det finns flera gymanläggningar i Tullinge, bland annat TullingeGym som ligger intill Tullinge Gymnasium.

   Tullinge är indelat i flera olika områden. Tullingeberg
: Tullingeberg byggdes mellan 1956-1965 och består av fyra bostadsrättsföreningar. Området är mycket populärt då föreningarna är välskötta och avgifterna låga. I området finns ett flertal förskolor samt Tullingebergsskolan (F-5). Fler skolor finns i närområdet.
På Tullingeberg ligger ett litet men uppskattat centrum där du hittar matbutiken Handlaren, pizzerian TB’s, frisören Annies Salong samt fastighetsmäklaren MH Mäklarservice. Härifrån tar det inte många minuter att promenera ner till Tullinge centrum och till kommunikationer.

   Riksten: Rikstens friluftsstad
Rikstens friluftsstad är en attraktiv och barnvänlig stadsdel med naturnära boende. År 2006 började området växa fram och här finns nu en variation av bostäder då flera byggherrar och arkitekter varit inblandade i uppbyggandet. Området präglas av en småstadskänsla där naturen finns runt hörnet med stigar som snabbt leder ut till lugnet i skogen. 
Stadsdelen inrymmer bl a förskolor, Rikstens skola (F-9), äldreboende, Biograf Sländan, ICA Nära Riksten, Pizzeria Pandora, Skönhetssalong Salongeriet samt TullingeTandläkarna.

   Stendal: 
 Området kring Stendal består till 60 procent av småhus; radhus och villor som är byggda mellan år 1980-2000. Här är Stendalsbadet beläget och naturen finns inpå knuten. En vandring runt Stendalspromenaden bjuder på variationsrik och spännande natur och intressanta kulturmiljöer. Promenadstråket på ca fyra kilometer sträcker sig från Stendalsbadet till Hågelbyleden i Alby och längs dess väg ligger Flottsbrogården, en anläggning med bland annat servering, badstrand, skidbacke och motionsspår. 


   Tullinge Parkhem
: Under 1900-talet påbörjades uppbyggnaden av ett villasamhälle vid Tullingesjön och det blev uppstarten till dagens Tullinge. Flera av villorna här är vackert belägna på bergsklippor mot vattnet. Promenadstråk finns längs sjön där även Tullinge Kanotförening är belägen. 
På 1970-talet byggdes den nyare delen av Tullinge Parkhem upp. Detta område omfattar kedjehus, radhus, förskolor, Parkhemsskolan (F-5) samt Pressbyrån. Inom några minuters promenadavstånd ligger hembygdsgården Trädgårdstorp, Tullinges äldsta torp med anor från 1600-talet. Här arrangeras varje år en hembygdsdag, valborgsmässoafton, midsommarfirande och julmarknad på festplatsen.

   Tullinge Lanthem
: Här finns samlad bebyggelse från 1900-talets första decennier då den röda stugan dominerade.

   Tullinge Trädgårdsstad
: Trädgårdsstaden färdigställdes 2001. Här finns små flerfamiljshus med en blandning av 1-2,5

   I Tullinge finns mycket att göra. För den idrottsintreserade finns Brantbrinks IP. Här finner du två fotbollsplaner, 1 gräsplan och en konstgräsplan. Här finns även ishockeyhall, tennishall och massor av löpar -och terrängspår för långa promenader och löprundor. Från Brantbrink kan du ta dig till vackra Lida friluftsgård. Här finner du ett mycket uppskattad och trevligt värdshus med väldigt god mat och fikabröd och inte minst personal. Gillar du att spela golf så hittar du Rikstens GK inte långt härifrån.

   Vill du veta mer så fråga gärna din mäklare. Han har bott här hela sitt liv och kan alla smultronställen i område.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Undersökningsplikt: Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

   Budgivning: MH Mäklarservice AB tillämpar öppen budgivning. En öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren som är ansvarig för försäljningen och som löpande redovisar det senaste budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast på tillträdesdagen överlämnas budgivningslistan till köpare och säljare med namn, telefonnummer, bud samt datum och klockslag.

   Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas eller ej.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!