Meny
Sälja
Sälja
Vi kommer gärna förbi och presenterar oss och berättar om hur vi jobbar för att på bästa möjliga sätt sälja din bostad.

Värdering

Försäljningen av din fastighet börjar med en värdering; ett uppskattat dagsvärde av din bostad. Värdet är beroende av läget, områdets attraktionskraft samt bostadens skick. Tillgång och efterfrågan styrs även av faktorer som ränteläge och arbetsmarknad.

Boka gärna en värdering – den kostar ingenting!

Fotografering

Proffsiga bilder hjälper till att väcka köplusten. Ofta får spekulanterna sitt första intryck av din bostad via bilderna. Det kan därför löna sig att lägga ner lite tid på att lyfta fram bostadens potential inför fotograferingen. Av oss kan du få råd och tips vad som eventuellt behöver ordnas. 

Marknadsföring

Vi marknadsför din bostad via de kanaler som vi vet är framgångsrika. De flesta köpare hittar sin drömbostad via Internet idag så hemnet.se, maklarservice.se och Facebook är givna medier. Vi annonserar även i skyltfönster och vårt stora lokala nätverk ger också möjlighet för köpare och säljare att hitta varandra. 

Visning

Vi arrangerar ofta minst två öppna visningar, visningar där alla spekulanter är välkomna. Om efterfrågan finns ordnar vi även bokade, personliga visningar.

På visningen finns vi på plats för att besvara frågor och informera om din bostad. Alla spekulanter får tillgång till bostadsbeskrivning, planritning, information om köpprocessen mm.

Budgivning

Efter visningen ringer vi till alla spekulanter. Om flera är intresserade av att köpa bostaden blir det ofta budgivning. De flesta potentiella köparna idag har redan lånelöfte men om så inte är fallet, hjälper vi dem att skaffa det. Buden redovisas öppet och du som säljare får löpande information om vad som sker. Det går att lägga bud via sms, telefon eller mail.

Kontraktsskrivning

När du och köparen är överens om pris och villkor skrivs köpekontraktet. Vi förbereder de juridiska delarna av affären och informerar både säljare och köpare om betydelsen av alla paragrafer i kontraktet. Vid detta tillfälle betalar köparen handpenning som normalt uppgår till 10 procent av köpesumman. Den slutgiltiga betalningen sker på dagen för tillträdet.

Tillträde

När dagen för tillträde är inne, dvs dagen för ägarbytet, träffar du köparna igen. Då undertecknas köpebrev, gamla lån löses bort, köparen betalar resten av köpesumman och nycklarna överlämnas. Köpebrev gäller endast fastigheter.

Uppföljning

Mäklarservice vill förknippas med hög kvalitet. Vi följer därför alltid upp våra försäljningar och tar tacksamt emot de synpunkter som vi får från både säljare och köpare. Det är värdefull feedback som underlättar vår strävan efter att alltid utvecklas och bli bättre.

Hög kvalitet ger nöjda kunder - och nöjda kunder kommer tillbaka.

Deklarationshjälp

Året efter att du sålt din bostad ska du bifoga en kapitalvinstberäkning med din deklaration. Om du sålde huset med vinst, ska du redovisa skattepliktig inkomst av kapital. Sålde du med förlust och får underskott av kapital, är förlusten avdragsgill. Köper du en ny bostad kan du få uppskov med hela, eller delar av skattebetalningen. Vi hjälper dig med redovisningen, helt utan kostnad.

 

Spekulantregister

Fyll i dina uppgifter och skicka så bevakar vi dina intressen!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Typ av boende


Önskemål

Tack för ditt meddelande!

 

 

 

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!