Meny

Tullinge Römossen / Aftonvägen 5

Insynsfri tvåa med låga avgifter och generös balkong i västläge!

Det första som slår mig när jag kommer in i lägenheten är WOW! Här har man inte sparat på krutet. Allt i absoluta toppskick. Säljarna förvärvade denna lägenhet 2021 och har sedan dess totalrenoverat lägenheten från golv till tak ,och då menar vi allt. Nytt fräscht helkaklat badrum, nytt fint kök med köksö och moderna vitvaror, nytt vitlaserat ekgolv som är genomgående i hela lägenheten förutom i badrummet samt den första delen av hallen där man har lagt ett mycket fint stengolv. Väggarna är nymålade i ljusa fina färger samt fondtapet i köket med modern kulört och mönster. Alla snickerier och innerdörrar är bytta och taket är nymålat. En lägenhet i nyskick skulle man kunna säga som du inte får missa. Lägenheter som denna är inte ofta till salu och många av lägenheterna i föreningen är inte heller så renoverade som denna.

Och nu till balkongen! Eller ska vi säga uterummet? Balkongen är inglasad och ligger med bästa solläget i sydväst med sol i princip hela dagen samt eftermiddag/kväll. Visst kan det bli varmt på en balkong med sol hela dagen, dessutom inglasad. Det har man löst med fjärrstyrda vertikalmarkiser som tar bort solens starkaste strålar men som ändå släpper in tillräckligt med ljus för att uterummet ska bli behagligt att vistas på.

Ställer du höga krav och är kräsen är denna lägenhet absolut för dig! Kom på visning och/eller lämna en intresseanmälan så snart du kan för att inte missa den unika chans att förvärva en av Tullinges mest attraktiva lägenheter.

Föreningen heter HSB Brf Römossen och är en mycket stabil sådan med god ekonomi och en skuld på endast 1 762 kr/kvm enligt 2021's årsredovisning. Här erbjuds många gemensamhetslokaler så som gym, snickarlokal, målarrum, pingisrum, tvättstuga, m.m. Parkeringssituationen är god och avgifterna är billiga. Hiss samt cykel- och barnvagnsförråd finns i alla hus. Även månadsavgiften är mycket låg och i den ingår bredband, kabel-tv, värme, vatten, bostadsrättstillägg och ett förråd.

Bostaden ligger centralt i Tullinge och området erbjuder vacker natur och goda kommunikationer. Tullinge Station ligger ca 850 meter från bostaden och härifrån går pendeltågen till Stockholm och Södertälje samt bussar som tar dig till Tullinge Kyrka, Tumba och Huddinge Sjukhus. Intill station ligger även Tullinge Centrum som erbjuder mataffär, frisörer, café, apotek och bank. I närområdet finns även lekplatser, fotbollsplan, förskola och grundskola. För den som uppskattar idrott så finns Brantbrinks IP ca 5 minuters bilfärd bort. Här finns ishockeyhall, fotbollsplaner och flertalet joggingspår.

Är det Aftonvägen 5 som blir din nästa adress? Anmäl ditt intresse eller ring för att boka visning.

Väl mött, Micke Hultqvist 0708 881958

Pris
2 700 000 kr Pris
Adress
Aftonvägen 5
Yta
69 kvm
Rum
2 rok
Trappor
3 av 4
Hiss
Ja
Avgift
3 493 kr/månad
Pris: 2 700 000 kr
Pris
  • Fakta
   Tillträde
   Enligt överenskommelse
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   261
   Lgh.nmr. LM
   1304
   Adress
   Aftonvägen 5
   Postnummer
   146 31
   Postort
   Tullinge
   Distrikt
   Tullinge
   Område
   Tullinge Römossen
   Boarea
   69 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Antal rum
   2
   Antal sovrum
   1
   Hiss
   Ja
   Trappor
   3 av 4
   Andelstal
   0,30446
   Andelstal insats
   Uppgiften har ej gått att få fram
   Andelstal avgift
   Uppgiften har ej gått att få fram
   Pantsättning
   Är pantsatt
   Andel av BRF nettoskuldsättning
   103 681 kr
  • Föreningen
   Namn
   HSB brf Römossen
   Bildades
   1978
   Byggår
   1978
   Juridisk person
   Nej
   Inre rep.fond
   Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   Föreningen äger fastigheterna Röängen 1-4 i vilken man upplåter lägenheter och lokaler. Föreningens byggnader uppfördes 1978-1979. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg.

   Brf Römossen består av 13 hus och 268 lägenheter. Husen har adresserna Aftonvägen 5-11 och Middagsvägen 4-20 i Tullinge.

   Värme- och ventilationsanläggning

   Värme: Fjärrvärme Ventilation: Mekanisk frånluft

   Renoveringar

   • 2007 - Renovering av tvättstugorna
   • 2008 - Renovering av garage
   • 2012 - Renovering av tak
   • 2017 - Renovering av fasader

   Planerade renoveringar

   • 2023 - Byte av vatten- och värmekulvertar samt undercentraler.

   Övriga utrymmen

   Separat förråd tillhör lägenheten. Ingår i månadsavgiften.

   TV/Internet

   I varje lägenhet finns anslutning till kabel-tv och bredband om 500 mb/s och det ingår i avgiften.

   Parkering

   Aktuella avgifter 2021: Garage med värmare: 370 kr/mån Utomhus med värmare: 187 kr/mån Utomhus utan värmare: 116 kr/mån Elbilsplats: 400 kr/mån + rörlig el MC: 190 kr/mån

  • Kostnader
   Månadsavgift
   3 493 kr/månad
   Avgiftsändringar

   2021 - Avgiften höjdes med 2,5% för att ha beredskap för framtida räntehöjningar. 2023 - Avgiften höjdes med 10%. Hyra för extraförråd/lokal höjdes med 10%. Hyran för P-platser höjdes med 2%. Se info från föreningens hemsida: https://www.hsb.se/sodertorn/brf/romossen/nyheter/avgift-2023/

   Hushållsel
   400 kr/månad
   Summa driftskostnader
   400 kr/månad

   Driftkostnaden avser hushållsel och är endast en uppskattning och ett riktvärde. Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet samt olika levnadsvanor.

   Personer i hushållet
   2
   Överlåtelseavgift
   1313 betalas av Köpare
   Pantsättningsavgift
   525 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Energideklaration
   Utfördes
   Torsdag 5 jul 2018
   Status
   Energideklaration är utförd
   Energiklass
   E
  • Närområde

   Område

   I Tullinge finns mycket att göra. Med cykel -och gångavstånd finner du Tullinges innebandyhall och ca 4 km söderut ligger Brantbrinks IP. Här finner du två fotbollsplaner med konstgräs. Här finns även ishockeyhall, tennishall och massor av löpar -och terrängspår för långa promenader och löprundor. Från Brantbrink kan du ta dig till vackra Lida friluftsgård med en härlig skogspromenad. Här kan du njuta av en mycket välbesökt och fin bladplats intill sjön Getaren. På Lida finns också ett mycket uppskattad och trevligt värdshus med väldigt god mat och fikabröd och inte minst fantastisk personal. Gillar du att spela golf så hittar du Rikstens GK inte långt härifrån.

   Vill du veta mer så fråga gärna din mäklare. Han har bott här hela sitt liv och kan alla smultronställen i område.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Undersökningsplikt: Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

   Budgivning: MH Mäklarservice AB tillämpar öppen budgivning. En öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren som är ansvarig för försäljningen och som löpande redovisar det senaste budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast på tillträdesdagen överlämnas budgivningslistan till köpare och säljare med namn, telefonnummer, bud samt datum och klockslag.

   Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas eller ej.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklarservice Tulling

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!